ПРОМОВИСАН 15. БРОЈ ГЛАСНИКА ЉУБИЊЕ – Јединствени херцеговачки годишњак

  • У просторијама Народне библиотеке „др Љубо Михић“ у Љубињу, а у организацији СПКД „Просвјета“ – Одбор у Љубињу, представљен је 15. број Гласника Љубиње.

О самој идеји настанка, о проблемима али и оствареним успјесима, сада већ јединственог годишњака, не само на простору Херцеговине већ и шире, говорио је проф. Ратомир Ћук.
„У ових првих 15 бројева Гласника Љубиње, више од 120 различитих аутора је објавило своје текстове и то је нешто са чиме се посебно поносимо. Овај 15 број је доказ да се све може, ако се хоће“ – додао је проф. Ћук.
Кроз садржај самог Гласника водио нас је Славољуб Михић, предсједник Просвјете у Љубињу, а одломке из текстова читале су Младенка Мичета, Драгана Турањанин, Магдалена Круљ и Сенка Радић.
Михић се овом приликом захвалио и претходној редакцији Гласника Раду Ликићу, Драшку Сикимићу и Рајку Кучу који су били припремили значајан и обиман дио грађе која је искориштена и објављена у овом броју.
Представљање Гласника су својим присуством и наступом увеличале и чланице женске пјевачке групе КУД „Љубиње“, са њиховом предсједницом Десом Радић.
Општина Љубиње
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар