Промоција домаћих производа у Требињу

  • Привредна комора РС и Подручна привредна комора Требиње данас су испред просторија Туристичке организације Града Требиња организовали промоцију домаћих производа, у оквиру пројекта „Наше је боље“, на којем је учествовало петнаестак домаћих произвођача од Козарске Дубице до Требиња.

Штандови са млијеком и млијечним производима, медом, чајевима, слаткишима, кремама на бази биља, соковима и домаћим пивом, уз бесплатну дегустацију и промотивне цијене изазвали су велико интересовање наших суграђана и бројних туриста.

Веселин Савић, директор Подручне привредне коморе Требиње истакао је да је циљ оваквих презентација – да купци увијек дају предност домаћим производима.

„Ово је традиционална промоција коју увијек организујемо за славу града, са циљем подстицаја домаће производње и домаћих брендова, али и подизања свијести јавности о куповини домаћих производа јер тако најбоље доприносимо развоју и свог града и Републике Српске“, казао је Савић.

Он је додао да се Привредна комора труди да домаћим произвођачима помогне око оваквих али и сајамских презентација, у циљу јачања домаћих брендова.

Зорица Ћоровић из љубињског „Љбиља“ наводи да се у Требињу традиционално представљају и да су задовољни потражњом.

„Овдје смо традиционално, задовољни смо сајмом и посјетом, одлично је овдје. У нашој фирми имамо, практично, заокружен процес, од производње садница до готовог произдвода, тако да имамо саднице, етерична уља, хидролате, који се добијају приликом дестилације етеричних уља, чајеве разних врста, уља за масажу, гелове, прополис капи за инхалацију. Данас нам најбоље иду наше нове креме, на бази смиља и лаванде, као и украсне врећице са лавандом, а ускоро ћемо на тржишту понудити нове креме – против ожиљака, антирид, те за његу цијелог тијела“, наводи Ћоровић.

Пред штандом са домаћим пивом „Оз“ редови пивопија. И старо и младо гаси жеђ на врелом августовском сунцу.

„Људи су одушевљени „Оз“ пивом. Американац Ендру Монфорт из Канзаса прошле године је у Полицама покренуо властиту пивару, која производи око 4.000 литара пива. У понуди имамо седам врста пива, задовољни смо продајом, с обзиром да смо релативно кратко на тржишту“, каже за Радио Требиње Емилија Кушић.

Редови за дегустацију данас су виђени и испред штанда Мљекаре „Пађени“ из Билеће. Маријана Вукоје, маркетинг менаџер не крије задовољство и заинтересованошћу, али и куповином бројних производа.

„На требињски сајам долазимо пети пут, нудимо нашу богату палету сирева, уз кајмак, јогурте, намазе, павлаку.Овдје су наши производи препознатљиви, али нам је задовољство што изазивају и велико интересовање туриста. Највише се тражи кајмак, а данас продјемо по промотивним цијенама“, каже Вукоје, додајући да ова мљекара, уз нових 2000 квадрата простора, 100 хилјада литара млијека дневно и бројне млијечне производе, ускоро планира и нове производе, највјероватније – сир у маслиновом уљу.

На промоцији домаћих производа данас је широку палету производа представила и компанија „Витинка“ из Козлуха код Зворника.

„Посјетиоцима нудимо наше газиране и негазиране сокове, енергетска пића, највише се траже егзотик напици – дуња, смоква, то су нови производи, драго нам је да су наши купци препознали квалитет, уз традиционално тражени егзотик крушка, те нове производе из Вита линије, каже Тамара Томић, асистент маркетинг менаџера.

На промоцији “Наше је боље“ учествовали су и „Swisslion“ Требиње, „Бањалучка пивара“, „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице, као и „Фармавит“ д.о.о. Љубиње.

 

РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар