ПРОГРАМ ЗА СЛАВУ ТРЕБИЊА: Концерт Александре Радовић у празничној ноћи

  • Требиње ће овог викенда обиљежети крсну славу града и саборног храма – Свето преображење Господње.

 

Славске свечаности почињу у суботу, 18. августа, већ традиционалним Сајмом меда и вина у Дучићевој улици, чији је отварање заказано од 17 часова.

Од 18 часова у Културном центру биће приређена документарна изложба о ратним сирочадима и инвалидима у Великом рату „Све ће то народ позлатити“, коју ова установа реализује у сарадњи са Народним музејом у Шапцу.

Вечерње уочи празника биће служено од 19 часова у саборном храму, а програм првог дана славских свечаности биће настављен у Музеју Херцеговине, гдје ће од 20:30 бити отворена изложба слика Атанасија Поповића, поводом 70 године од смрти овог, првог требињског академског умјетника.

 

На најсвечанији дан у години – Свето преображење Господње у саборном храму од 9 часова биће служена света архијерејска литургија, са празничним јутрењем које почиње један сат раније.

Након ломљења славског колача планирано је и полагање цвијећа на Споменик браниоцима Требиња 1991-1996.

 

Свечана сједница Скупштине града Требиња, поводом крсне славе града, биће одржана од 12 часова у Културном центру, а програм се наставља од 18 часова у Музеју Херцеговине – промоцијом  књиге др Милана Мицића „Американци – српски добровољци из САД (1914-1918)“.

Празнично вечерње у саборном храму почиње од 20 часова, након чега ће свечана литија проћи улицама града до Трга слободе, гдје ће се уз културно-забавни програм славити до касних ноћих сати.

Требињце и госте нашег града у празничној ноћи забављаће Александра Радовић, док ће као предгрупа наступити „Вања Мишић & Moondance.

Почетак концерта је заказан за 21 час и 40 минута.

Организатори програма поводом крсне славе града и саборног храма су Град Требиње и Црквена општина Требиње.

Р.С. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар