Програм 55. Кочићевог збора

У понедељак 24. августа у 12 сати, у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, положиће букете свјежег цвијећа и прислужити свијеће на гробу Петра Кочића: Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији у име Представништва; Милош Јанковић, заменик председника Удружења књижевника Србије у име УКС;  праунука Петра Кочића Весна Малишић у име Организационог одбора 55. Кочићевог збора,  и Душко М. Петровић у име Удружења књижевника Републике Српске.

Представништво Републике Српске у Србији и Удружење књижевника Србије сваке године су, у оквиру манифестације Кочићев збор, чији се културно-уметнички програми у Републици Српској одвијају у Бањој Луци, манастиру Гомионица и у Стричићима на Змијању, организовали и Кочићев дан у Београду, који се састојао од посјете Кочићевом гробу и књижевне вечери „Змијање у Београду, Српска у Србији“ аутора из Србије и Републике Српске у свечаној сали Удружења књижевника Србије.

Пандемија вируса корона узроковала неодржавање или одгађање скоро свих манифестација у свијету културе и умјетности, па је тако и манифестација Кочићев збор, како у Републици Српској тако и у Београду, одржава у смањеном обиму и са мање учесника.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар