Помозимо Данијелу Пудару из Требиња! (ВИДЕО)

  • Одлазак на море 2014. године 30-годишњем Требињцу Данијелу Пудару промијенио је живот из коријена. При скоку у воду, ударио је главом у морско дно, што је довело до фрактуре вратног пршљена и тренутне парализе руку и ногу.

пудар

Од тада почиње Данијелова борба за оздрвљење. Након шеснаест мјесеци које је провео у рехабилитационим центрима, први пут је стигао кући. Напретка у опоравку има, али наставак лијечења је неопходан, као и помоћ свих хуманих људи
Мјесеци борбе и опоравка по здравственим установама, довели су до побољшања Данијеловог стања. У почетку није могао ни да прича, а с околином се споразумијевао погледом.

Након лијечења у Игалу и Заводу „Др Мирослав Зотовић“ у Бањалуци, Данијел може помало да сједи у инвалидским колицима, што је велики помак. Тромјесечно бесплатно лијечење, на принципу неуророботике, које кошта око 30.000 евра, омогућио му је др Главић из Дубровника.

Данијел је потпуно зависан од своје породице. И кућа се морала прилагодити његовом стању – од набавке кревета, колица до изградње рампе.

Сљедећи и најважнији корак у Данијеловом лијечењу био би повратак презицних покрета руке, да би се ослободио потпуне зависности од других.

Данијелу предстоји наставак лијечења у Дубровнику и Игалу, за шта су потребнo много новца. Он и његова породица захвални су бројним предузећима и појединцима који су им изашли у сусрет, а сви који желе да помогну овом момку, могу то учинити уплатом на број жиро рачуна; Данијел Пудар 5620998125299487 НЛБ Развојна банка.

Видео прилог погледајте овдје

Извор: РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар