ПОМОЋ ТРЕБИЊАЦА ИЗ БЕОГРАДА: Жарко Ј. Ратковић уручио новчану донацију удружењу „Бебе“

  • Предсједник Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду Жарко Ј. Ратковић уручио је данас новчану донацију Удружењу породица са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиња.

Сњежана Мисита и Жарко Ј. Ратковић

– Поштујући завјет Јована Дучића да се пружа помоћ онима којима је то потребно у Херцеговини, што Удружење Требињаца годинама и чини, ове године одлучили смо да помогнемо Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе“ – рекао је Жарко Ј. Ратковић.

Он је домаћинима поклонио и књигу, које је издало Удружење Требињаца, Владимира Ћоровића „Лука Вукаловић и херцеговачки устанци 1852-1862 године“ поручујући да у овом времену устанак представља борба за наталитет.

– За овај устанак није потребна пушка него љубав. Алармантна је, али и веома истинита, порука да без беба нема ни Херцеговине  – закључио је Ратковић.

Сњежана Мисита предсједница Удружења „Бебе“ рекла је да је за 11 година рада овог удружења резултат веома видљив, јер је у том периоду рођено 147 новорођенчади.

Мисита је уручила захвалницу Удружењу Требињаца уз наду да ће заједничка сарадња бити континуирана.

 

Редакција СХ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар