Пионирке Херцеговца најбоље у РС!

  • И овога  викенда (9. и 10. мај) , Билећа је била у знаку одбојке. У УСД одиграна је одбојкашка завршница РС у категорији пионирки. Одбојкашице „Херцеговца“ заузеле су прво мјесто и тиме обезбједиле одлазак на завршницу БиХ.

01

Текст и фото: Петар Салатић
У борби за титулу учествовале су четири екипе: ЖОК „Бимал Јединство,“ Брчко,  ОК „Славија,“ Источно Сарајево,  ОК „Инова,“ Бања Лука, ОК „Херцеговац,“ Билећа

Систем играња био је Бергеров (снаге су одмјериле све екипе међусобно). Турнир је почео у суботу, 9. маја.
Прву утакмицу играле су брчанске одбојкашице и одбојкашице домаћег „Херцеговца.“ Билећанке су изашле као побједнице, резултатом 3:0. Услиједило је званично отварање турнира, а након тога снаге су одмјериле ОК „Славија“ и ОК „Инова.“ „Инова“ је послије дуге борбе успјела да надигра одбојкашице „Славије“ резултатом 3:2. Билећке одбојкашице биле су успјешније и од екипе из Источног Сарајева, славивши резултатом 3:1.
„Желим да честитам мојим саиграчицама и стручном штабу тима. Оправдали смо повјерење  навијача, на шта сам веома поносна. Нисмо дозволиле да ни у једном тренутку ниво наше игре падне, што се види и по резултатима.Све је ово само финални производ нашег труда и рада протекле сезоне,“ истакла је за портал Слободна Херцеговина, Наташа Шаренац, једна од најефикаснијих играчица ОК „Херцеговац.“
Други дан такмичења отвориле су брчанске и бањалучке пионирке. Из овог сусрета, као побједнице су изашле брчанске пионирке, побједивши екипу „Инове“ резултатом 3:2. И овај дан такмичења одбојкашице „Херцеговца“ су наставиле у истом ритму, побједивши екипу „Инове“ резултатом 3:0. Већ тада се знало да су билећке одбојкашице прве. Одиграла се још једна утакмица, између „Славије“ и „Бимал Јединства.“ Екипа „Бимал Јединства“ је изгубила од „Славије“ резултатом 3:0.

02

Најбоља играчица турнира је АНА ВУКОЈЕ, одбојкашица ОК „Херцеговац.“
Она је такође говорила за наш портал: „Жељела бих да се захвалим нашим тренерима који све ове године вриједно раде са нама. Почаствована сам због тога што сам проглашена за најбољег играча. Наставићу да тренирам и да се трудим што више могу, јер ипак труд и рад се увијек исплате.”
Пионирке билећког ОК „Херцеговац“ очекује одлазак на завршницу БиХ. Снаге ће одмјерити са другопласираном екипом ОК „Славија“ и још свије екипе из Федерације Босне и Херцеговине. Наш портал им жели да постигну исти успјех као и на завршници Републике Српске.

 

КОНАЧАН ПЛАСМАН ЕКИПА:
1. ОК „ХЕРЦЕГОВАЦ“
2. ОК „СЛАВИЈА“
3. ОК „ИНОВА“
4. ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар