Отворен затворени базен у Требињу

  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас су свечано отворили затворени базен у Требињу.

Фото: Влада РС

На отварању је истакнуто да ће овај објекат бити мултифункционалан и на понос свим грађанима Требиња и Херцеговине.

Затворени базен у Требињу, који је данас свечано отворен, један је од најрепрезентативнијих спортских објеката у цијелој БиХ, изјавила је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

Давидовићева је изразила задовољство завршетком изградње базена у Требињу јер је развој спортске инфраструктуре предуслов за развој спорта, али и туризма.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће базен бити на понос свим грађанима Републике Српске – намијењен је не само за грађане Требиња, већ и Херцеговине и цијеле Српске.

Ћурић је, након свечаног отварања базена, рекао да су грађани Требиња чекали на овај базен више од 50 година, а да су истовремено око 70 година имали успјешну традицију у пливачким спортовима.

Он је изразио наду да ће изградњом овог објекта бити остваривани још бољи спортски резултати и да ће се још више дјеце и младих такмичити.

Градоначелник Требиња је навео да је прије 20 дана објављен јавни позив за осјетљиве категорије на који се пријавило око 1.000 заинтересованих из вишечланих породица, дјеце без једног или оба родитеља, студената и за све њих ће бити бесплатно кориштење базена.

Ћурић је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и осталима што су присуствовали свечаном отварању базена, као и ватерполо репрезентацијама Србије и Црне Горе које ће данас одиграти прву утакмицу на новом базену у Требињу.

Директор „Хидроелектрана на Требишњици“ (ХЕТ) Гордан Мишељић изразио је задовољство што је то предузеће успјело да заврши овај значајан и квалитетно урађен пројекат сопственим средствима уз помоћ „Електропривреде Републике Српске“.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је затворени базен у Требињу, који је данас свечано отворен, један од највећих спортских инфраструктурних објеката грађених у новије вријеме.

Премијер је истакао да је ријеч о инвестицији вриједној више од 14 милиона КМ и комплексу који обухвата више од 10.000 метара квадратних.

Вишковић је изразио задовољство што је грађанима стављен на располагање величанствен објекат олимпијског типа који ће моћи да задовољи потребе не само Херцеговине, него и Републике Српске у смислу међународних ватерполо и пливачких такмичења.

Премијер је изразио очекивање да ће се овим у наредном периоду на велика врата вратити пливачки спорт у Требиње.

„Традиција пливања и ватерпола овдје је стара више од 70 година и надамо се да ће овим комплексом услови за тренинг, рад и промоцију наших нових талената бити на високом нивоу“, навео је Вишковић.

Он је истакао да је поносан на Републику Српску, Требиње, „Електропривреду“, ХЕТ, нагласивши да је ова генерација ставила овај објекат на располагање грађанима Требиња и Херцеговине.

Отварању базена присуствовао је генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић и бројне званице.

 

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар