Огњен Самарџић – Од признања за студента године до запослења у Гајдобри!

  • Огњен Самарџић је прошле године добио је награду као један од троје најбољих студената Удружења Херцеговаца из Новог Сада.

ogi

Бојан Миленић додјељује награде најбољим студентима 2015 године: Самарџић Огњен (у средини), студент Факултета техничких наука – Машинство са просеком оцена 9,36 , Секулић Милан из Гацка, студент Факултет техничких наука- Рачунарство и аутоматика, рачунарска техника и рачунарске комуникације просјек оцјена 9,10, док је у категорији мастер студија убедљиво најбоља Радовановић Весна, такође из Гацка. (Технолошки факултет-Биохемијско инжењерство- просјек оцјена 9,80).

Ово престижно признање које се додјељује оним студентима који су активни чланови овог удружења Огњен је заслужио као студент Факултета техничких наука у Новом Саду. Сада је студент мастер студија на Машинству, смер Савремене технологије обликовања материјала.
Просечна оцена коју је Огњен остварио на основним студијама, у трајању од 4 (четири) године, износила је 9.36.

– Моја породица води порекло из села Доња Трусина које припада општини Берковићи. У Гајдобру су се доселили током колонизације 1945. године. Живим са родитељима, братом и две сестре. Брат је студент Економског факултета у Суботици, одељење у Новом Саду, док сестре похађају први разред средње школе у Бачкој Паланци, каже Самарџић и додаје:

– Отац је запослен у Управи Царина као царински службеник на граничном прелазу, док је мајка запослена у основној школи „Алекса Шантић“ у Гајдобри. Поред овога моја породица се бави и пољопривредом.

За Машински факултет Огњен се определио због интересовања према природним наукама и овој струци. Колико му је значило чланство у удружењу Херцеговаца најбоље говори чињеница да је поред бројних нових контаката и познанстава брзо дошао у прилику да дође до запослења.

– У избору за најбољег студента удружења била је јака конкуренција, али ми је драго да је комисија одлучила да баш ја будем један од троје студената који су добили ово признање.

Само што је добио ласкаво признање и уписао мастер студије добио је посао у престижној фирми АLING CONEL у Гајдобри. Ова фирма коју је основао Ристо Дангубић 1984. године је 2009. година проглашена од стране Привредне коморе Србије за најбоље средње предузеће, а годину касније су добили престижну награду “Извозник године” од стране SIEPA-e.

– Веома ми је драго што сам успео да се запослим у својој струци, надам се да ћу усавршити своје знање и стећи још веће искуство у у тој области.

Текст: Т. Ћоровић
Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар