Приведени спремали терористичке акте у РС

  • Сумња се да је више приведених безбедносно интересантних особа, на ширем подручју Републике Српске, било на сиријском ратишту.

policija-banja-luka (2)_620x0
Сумња се да је више приведених безбедносно интересантних особа, на ширем подручју Републике Српске, било на сиријском ратишту.

У полицијској акцији кодног назива Рубен, претресене су 32 локације и том приликом је изузета већа количина оружја, муниције, панцира, униформи и пропагандног материјала за врбовање, јавила је РТРС.

Акција се спроводи на основу информација да одређене особе, за која се сумња да се налазе или су биле на сиријском ратишту, поседују оружје и да су врбовале грађане БиХ за одлазак на страна ратишта.

Акција се спроводи под надзором Специјалног тужилаштва Српске.

Како је раније објављено, полиција проверава повезаност приведених са међународним терористима с обзиром на то да су те особе тек недавно стигле у БиХ.

Милан Саламадија из Одељења за односе с јавношћу МУП-а РС потврдио је да је акција у току и да ће више информација бити познато током дана.

„Дневни аваз“ је објавио да се приводе особе блиске вехабијском покрету.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић недавно је потврдио да постоје оперативни подаци који најављују нове терористичке активности у БиХ, после напада на полицијску станицу у Зворнику у којем је један полицајац убијен а двојица рањена.

Постоји основана сумња да су особе приведене данас у РС набављале оружје и експлозив ради извођења терористичких аката на институције РС и њихове представнике, саопштено је из Специјалног тужилаштва Републике Српске.

Из Тужилаштва су потврдили да припадници Министарства унутрашњих послова РС, по њиховом налогу, на подручју РС претресају 32 локације код особа за које постоји основана сумња да набављају оружје, минско-експлозивна средства и другу војну опрему а у циљу извођења терористичких аката у РС.

Најављено је да ће више информација о овоме бити саопштено сутра, пренела је агенција Фена.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар