НЕЗАДОВОЉСТВО ЗБОГ СУДСКЕ ОДЛУКЕ: Велики број Билећана у мирном протесту

  •  Велики број Билећана окупио се данас у парку Народних хероја у овом граду на мирном протесту како би изразили незадовољство недавном отмицом и физичким нападом на њиховог суграђанина Душана Милошевића и пуштања да се брани са слободе лица које је осумњичено за ово кривично дјело.

    ФОТОГРАФИЈА: РТВ БН

Окупљеним грађанима данас су се обратили чланови породице претученог младића Душана Милошевића, представници општинске власти и радних колега који су о Душану имали само ријечи хвале, истакавши да је ријеч о вриједном и поштеном младићу.

Они су још једном позвали правосудне институције да починиоце овог кривичног дјела процесуирају, те истакли да оваквим окупљањима желе да ставе до знања да се таква дешавања неће толерисати.

Брат претученог младића Дејан Милошевић рекао је новинарима да захтијева од правосудних институција да раде свој посао.

„Постоје снимци како туку мог брата, постоје свједоци“, рекао је Милошевић.

Службеник за информисање Основног суда у Tребињу Јелица Ијачић Срни је раније рекла да је донесено рјешење о одбијању приједлога Окружног јавног тужилаштва за одређивање притвора.

„На то рјешење је уложена жалба о којој ће одучити Вијеће суда у року од 48 часова“, рекла је Ијачићева.

Из Основног суда у Tребињу данас нису одговарали на позиве Срне.

Лица чији су иницијали Ж.В. и М.З. и један малољетник противправно су лишили слободе једну особу коју су стрпали у пртљажник аутомобила, одвезли на одређену локацију, задали јој више удараца усљед чега је задобила повреде, те је оставили у близини Билеће, саопштено је раније из Полицијске управе Tребиње.

Из ове управе саопштено је да су њени припадници претресом куће и помоћних просторија, као и путничких аутомобила које користе лица чији су иницијали М.З. и Ж.В, осумњичена да су починила кривично дјело противправно лишење слободе, пронашли и одузели предмете који могу да послуже у вођењу кривичног поступка.

Полицијска управа Требиње је 9. фебруара Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднијела извјештај о почињеним кривичним дјелима противправно лишење слободе и тјелесна повреда против лица чији су иницијали М.З. и Ж.В.

Уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, Окружном јавном тужилаштву у Требињу предато је и лице чији су иницијали М.З. док је лице иницијала Ж.В. тренутно недоступно органима гоњења, а за њим је Полицијска управа Tребиње расписала потрагу.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар