Мирјанић у Требињу: Винари задовољни понуђеним законским рјешењима!

  • Министар Мирјанић састао се са Вучуревићем, виноградарима и винарима

mirjanic-vucurevic

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је вечерас у хотелу „Леотар“ са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем и представницима Удружења виноградара и винара источне Херцеговине.

Вучуревић је изразио задовољство што је разговарао са министром који разумије све што се дешава у пољопривредној производњи на подручју Града Требиња.
„Водили смо озбиљан, конкретан и коректан разговор око кориштења пољопривредних површина које су у власништву Града Требиња и РС. До детаља смо се усагласили око земљишта које ће се давати у концесију и које ће Град Требиње у оквиру својих надлежности дијелити у закуп. Договорили смо се у правцу заједничког дјеловања за кориштење натопних система и свега онога што доноси добро за пољопривредну производњу и произвођаче на подручју нашег града. Ово је за мене један ријетко успјешан разговор који водим са министрима и веома сам задовољан“, истакао је Вучуревић.

Драган Анђелић, директор предузећа „Агрофин“ је истакао да винари имају добру сарадњу са ресорним министарством, а новим Законом о винима и подзаконским актима требало би да буде унапријеђена производња вина.
„Постигли смо договор да сва спорна питања рјешавамо скупа, подзаконским актима и правилницима, сходно овом закону. Задовољни смо усвојеним законом и подстицајима који су најављени. То су подстицаји за наводњавање, сађење нових винограда, а пуно тога још треба да се проведе кроз подзаконске акте. Без максималног уређења ове области нема развоја ове регије. Ова регија ће производити висококвалитетна вина и самим тим и неке друге гране ће везати за себе, као на примјер туризам“, навео је Анђелић.
Након састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем и виноградарима и винарима источне Херцеговине, Мирјанић се није обраћао новинарима.
Мирјанић ће сутра посјетити предузеће „Љекобиље“, фарму музних крава Илије Станковића, те манастир Тврдош и предузеће „Попово Поље“.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар