Линта: Митровданске битке – симбол одбране Невесиња и српске Херцеговине

  • Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подсјећа да су славне Митровданске битке 1992. и 1994. године симбол одбране Невесиња и српске Херцеговине од далеко надмоћнијег непријатеља којег су чиниле јединице Хрватске војске, Хрватског вијећа одбране и тзв. Армије БиХ.

Миодраг Линта био је 19. новембра 2018. године домаћин првог званичног пријема за припаднике Невесињске бригаде у Србији

Борци Невесињске бригаде исписали су најљепше странице новије српске историје бранећи Невесиње, источну Херцеговину и Републику Српску показујући херојство, јунаштво и спремност на жртву. Невесињска бригада је водила жестоке и крваве борбе али је успјела натчовјечанским напорима да сачува, уз помоћ бораца из других јединица Херцеговачког корпуса, своје положаје. У митровданским биткама страдала су 64 српска борца. Њихова жртва никада не смије бити заборављена. Важно је нагласити да је у одбрани учествовао читав град и дјеца и омладина и жене и пензионери јер су сви били свјесни историјског тренутка и опасности у коме се нашло Невесиње.

Линта истиче да напади Хрватске војске и муслиманско-хрватских снага на Митровдан 1992. и 1994. године на српску Херцеговину један су од бројних доказа да је потпуна лаж и измишљотина да су Срби били агресори а да су Муслимани и Хрвати тобоже били жртве тзв. великосрпске агресије. Права истина је да је српски народ Херцеговине и Републике Српске водио праведан, ослободилачки и одбрамбени рат против агресорских снага чији је циљ био етничко чишћење Срба са својих вјековних територија. Због тога је важно да се води свакодневна дипломатска, правна и политичка борба за истину о карактеру рата у БиХ и страдању српског народа. Посебно је потребно јединство у заједничкој борби за што бољу, јачу, снажнију и успјешнију Републику Српску. Линта честита Митровдан – крсну славу Борачке организације Републике Српске са жељом да је борци, који су дали немјерљив допринос одбрани и очувању Републике Српске, проведу у добром здрављу и расположењу.

 

У Београду 7. новембар 2020. године

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар