КУЈТИМ И ЕУ

  • Аустрија се данас пита гдје је као држава погријешила? Како се то десило да млади Кујтим, рођен у Бечу на прагу миленијума људских права, слобода и демократије – постане рука насиља, неслободе и исламског радикализма!?

Кујтим Фејзулај је рођен 2000. године, имао је аустријско држављанство, и био албанског поријекла; његови родитељи су добили усељеничку визу из С.Македоније у Аустрију.
Одрастао је у Бечу, тренирао фудбал, ишао у техничку школу. Отац је радио као баштован, мајка као домаћица.
И Европска Унија се `под маском` пита како је могуће да се понавља насиље док њене чланице указују вољу за мигрантско усељење, издвајају се високе суме за помоћ управо овим социјалним групама и заговарају друштвени оквири плурализама и позитивних предрасуда.
И Србија се 1998. године питала зашто су Кујтимови сународници затражили 17 посто њене државне територије, а гарантован им је универзитет на албанском језику, академија, позориште, статус конститутивног народа и права виталног и националног интереса.
Зато што Кујтим није дошао да буде баштован у лицемјерној и бестидној Европској Унији, симулакруму људских права под маском – као што није желио ни у комунистичкој Србији да залива божурове са петокраком на Газиместану.
Кујтим је носилац ислама, а он га учи – Гдје год нађеш кућу пуну неморала и невјере, у име Бога, истријеби тај неморал и насели се у тој кући. Лицемјерна људска права ЕУ и Кујтимов екстремизам су два краја истог бича, између њих смо ми који смо се одрекли историјских вриједности, свога Бога и основног морала.
ГОРАН ЛУЧИЋ
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар