КО ЖАЊЕ КЛАСОВЕ ИЗ ЕКУМЕНИСТИЧКЕ БРАЗДЕ: Српски православни и екуменистички мисионар превјерио сам себе

  • Српски ћирилични портал из Црне Горе „Магазин Седмица“ објавио је крајем маја текст са вијешћу да је српски православни епископ учинио гријех вјероломства.

Како је наведено у овом тексту, епископ Андреј Вујисић, са православном хришћанском мисијом у Порторику, погазио је истину Православља поставши римо-католик, а преводећи и православну паству у новоустановљену „Источно-Католичку парохију“.

Пошто је текст био панично штур, доста тога суштинског није се могло разумјети. Но и зрно истине у овој вијести носило је невјерицу и чуђење. Зар онај који је послан да неуким свједочи Христа у истини вјере сам погази и Истину и Христа!?

Ко је Андреј Вујисић и откуда он у православној мисији?!

Портал „Магазин Седмица“, у тексту Љубише Морачанина и то појашњава.

„Андреј Вујисић је својевремено био члан Митрополије црногорско-приморске. Потиче из Мораче, где је рођен 1957. године као Зоран у породици Војислава и Софије Вујисић.

Из Југославије се одселио 1969. у Њемачку, одакле прелази у Аустралију и САД. Завршио је студије теологије у Украјинској богословији, дипломирао лингвистику на Универзитету у Финиксу и докторирао практичну теологију на Универзитету Јужна Африка.

Захваљујући његовом мисионарству у католичкој Средњој и Јужној Америци, православци су постали Гватемалци и Мексиканци, који воде поријекло од Астека и јужноамеричких Индијанаца, али и многи Црнци из ЈАР, Боцване и Замбије. Као ректор Православног института светог Ђорђа Назаренског, спровео је програм стипендирања младих у 17 земаља Јужне Америке, који су потом постали православци.

Један је од најобразованијих Срба у дијаспори. Аутор је многих научних студија из лингвистике, психологије и теологије. Као доктор наука истражује улогу екуменизма у хришћанском свијету, а као Србин из Црне Горе проучава личност владике Рада, Петра Петровића Његоша и његов српски идентитет.“

Разумјевајући нужност да се изјасни о овом случају Мисионарско одјељење при Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, прије пар дана објавило је текст којим се бави вјероломством Андреја Вујисића и стањем саме православне мисије у Порторику.

Сматрајући ову вијест и њено појашњење врло важним за православне хришћане у Херцеговини, гдје се задњих година одвише говорило и дјелало за „екуменизам и мисију братске љубави“, доносимо вам у цјелини текст Православног мисионарског центра „Отац Данил Сисојев“ при Мисионарском одјељењу Српске православне цркве.

ЛИНК: Како је и када бивши архимандрит Андреј прешао у римокатолицизам? – (коментар СПЦ на вијест)

Судећи по првим класовима из екуменистичке бразде и ово се жито сијало и сије за ватиканску погачу. 

Горан Лучић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Bradina Reply

    Gospodo iz SH nesto se niste pretrgli da napisete i jednu jotu na Vasem portalu dok je Vas premili i visokopreblagosloveni Grogorije drzao mise po Dubrovnicima i javno pricao da je i on biskup!
    Dok su pred i u oltarma visili pratri od iskorijenjene Bradine do prodatog Dubrovnika!
    E, a sad Vam puna usta pravoslavlja!

Оставите коментар