Додик: Срби и Руси дали огроман допринос у борби против фашизма

  • Предсједник РС Милорад Додик изјавио је Срни пред одлазак у Москву на параду поводом Дана побједе у Другом свјетском рату да су српски и руски народ дали огроман допринос у борби за ослобађање Европе од фашизма.

dodo
Уочи посјете Москви, гдје ће на позив предсједника Руске Федерације Владимира Путина присуствовати војној паради поводом обиљежавања 70 година од побједе у Другом свјетском рату, Додик је истакао да су Срби увијек били слободарски народ, који се борио против свих облика фашизма и нацизма и заједно са руским народом, кроз историју, поднио значајну жртву за слободу.

„Република Српска наставља слободарску традицију свог народа и она је данас добро мјесто за живот свих, без обзира на нацију и вјеру“, истакао је предсједник Српске.

Он је нагласио да су Срби народ који је увијек био на страни правде, па тако и у борби против фашизма.

„Ми као народ треба да будемо поносни на своју прошлост, слободарску историју и побједу у борби против фашизма“, оцијенио је Додик.

Он је додао да ће током посјете Русије, гдје ће боравити до недјеље, 10. маја, присуствовати званичним пријемима који ће бити организовани поводом Дана побједе над фашизмом, а предвиђено је и да предсједник Руске Федерације Владимир Путин приреди пријем за званице.

Имајући у виду да је ријеч о једном великом догађају и да он окупља веома важне људе, то ће уједно бити и прилика да се сретнем са бројним људима из свијета политике, економије, бизниса и да разговарам са њима“, рекао је Срни предсједник Српске.

На Црвеном тргу у Москви 9. маја биће одржана парада у част побједе у Другом свјетском рату.

Прослави 70 година од побједе над фашизмом у Москви присуствоваће укупно 27 шефова држава и влада.

Са простора бивше СФРЈ, осим предсједника Републике Српске Милорада Додика, присуствоваће и предсједници Србије Томислав Николић и Македоније Ђорђе Иванов.

Извор: Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар