Дарко Куртовић „раме уз раме“ са познатим глумцима

  • Дарко у шали каже како вјерује да ће након приказивања Кустуричиног филма добити више обожаватељки и да ће то бити прилика да нађе своју животну сапутницу…

darko2
Требињац Дарко Куртовић, иако није школовани глумац, природним даром привлачи познате режисере, који га ангажују у филмовима, гдје „раме уз раме“ стоји са најпознатијим глумачким именима.
Куртовић се већ тридесет година бави глумом, а да је вриједан пажње показао је режисер Емир Кустурица који му је повјерио улогу православног свештеника у филму „На млијечном путу“, чије се завршне сцене ових дана снимају у Требињу.
darko1
„Глумити у филму Емира Кустурице, макар се и на тренутак појавити у неком од кадрова – то и неки остварени глумци могу само да сањају“, истиче Куртовић за Срну.
Он наводи да је сувишно причати колики значај та улога има за њега и напомиње да је то искуство које се никада не заборавља.
Иако је то мала улога /присутан је на једној сахрани/, учешће у филму му даје јак „вјетар у леђа“ јер се не пружа свима шанса да буду са глумачком дивом Моником Белучи заједно на снимању.
Дарко у шали каже како вјерује да ће након приказивања овог филма добити више обожаватељки и да ће то бити прилика да нађе своју животну сапутницу „или још боље од тога“ – неку јаку улогу или добар посао, јер је назапослен.
Запажену улогу Дарко је љетос добио и у једној од најпопуларнијих серија у региону „Луд, збуњен, нормалан“, чији је сценариста Требињац Феђа Исовић, и у којој је играо са познатим глумцима Мустафом Надаревићем, Татјаном Шојић, Сенадом Башићем и другим.
Дарко није анонимус и требињској публици познат је од малих ногу, од када глуми у Градском позоришту, а већ осамнаест година води музичко-забавну емисију „Топ седам“ на Радио Требињу, коју му је повјерила тадашња уредница Смиља Перовић.
Посебно га испуњава рад са дјецом и представе у којима игра за најмлађу популацију јер је, са њима, како каже, на „истим таласним дужинама“.
Једино за чиме овај свестрани умјетник жали јесте што није уписао Факултет драмских умјетности.
Када је било вријеме за то – није имао могућности, али се нада да то ни убудуће неће бити препрека да покаже дар који ниједна школа не може дати човјеку.

 Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар