БЕОГРАД, 7. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ: Промоција књиге „Морачки јасновидац“ Перице Ђаковића

  • После врло успјешних промоција у Црној Гори (Херцег Нови, Подгорица, Пљевља, Беране, Бар , Котор) у понедељак 7. новембра 2022. године у 18 часова у крипти храма Светог Саве у Београду, уз благослов српског партијарха Порфирија одржаће се промоција књиге „Морачки јасновидац“. Ријеч је о својеврсном зборнику интервјуа са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем, чији је аутор познати херцегновски новинар Перица Ђаковић.

Разговори који су вођени од 2016. године до почетка 2020. године у емисији „ У жижи са Перицом Ђаковићем“ на ТВ „Нови“ претворени су у штампану верзију, а за то је заслужан је познати културни радник из Херцег Новог Ранко Т. Жуле Жутковић.

Овај рођени Невесињац је дошао на идеју да предложи аутору да „сваки од интервјуа друштвено- духовно историјски пресјек тог времена када је интервју са митрополитом вођен и да вриједи да се нађу између корица једне књиге“.

Књига је у Црној Гори изашла у издању “Матице српске-Друштва чланова у Црној Гори“. На недавном одржаном Сајму књига у Београду овај наслов био је изложен на штандовима „Матице српске“ и „Вулкана“

На промоцији у Београду говориће академик Матија Бећковић, глумац Петар Божовић, књижевник Будимир Дубак, протојерер-ставрофор Велибор Џомић и аутор.

Књига „Морачки Јасновидац“ од 24. октобра налази сеу продаји на 500 киоска у Србији

Послије промоција у Београду и Новом Саду предвиђено је представљање ове књиге на Космету и по градовима српске Херцеговине.

Аутор Перица Ђаковић је истакао да је ова настала поводом обиљежавања његових 40 година рада проведених у новинарству.

Он је најавио да ће до краја године бити објављена и књига “Божићних интервјуа“ која је такође састављена на основу разговора са митрополитом Амфилохијем.

 

З. Шакотић

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар