БЕОГРАД, 19. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ: СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ „КЕСТЕНБУРГА“

  • Међународни фестивал студентских позоришта “Кестенбург” биће свечано отворен у недјељу, 19. фебруара, у 18 сати у Академском позоришту АКУД-а Универзитета у Београду „Бранко Крсмановић“ (Балканска 4).

Фестивал ће отворити олимпијски шампион и прослављени одбојкаш Владимир Грбић.

Фестивал „Кестенбург“, који по пети пут организује Бањалучко студентско позориште, одржаће се од 19. фебруара до 19. јуна, уз учеснике са шест континената, а у такмичарском програму биће изведено укупно дванаест представа.

Фестивал ће имати и богат пратећи програм са 38 догађаја, од којих ће десет бити одржано у Београду, по један у Ужицу, Бечу и Сан Франциску, а 25 у Бањалуци.

Представништво Републике Српске у Србији је медијски и технички помогло организацију Фестивала.

Афирмисани умјетници и млади таленти из Србије редовним учешћем на Фестивалу остварују сарадњу и размјену искустава са колегама из Српске и свијета, чиме се даје и допринос подстицању и јачању веза на пољу културе и позоришне умјетности између Републике Српске и Републике Србије.

Представништво Републике Српске

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар