БЕОГРАД. 15. ЈУН 2023. ГОДИНЕ: Шантићеви дани у „Галерији 73“

  • У организацији удружења „Култура без граница“ поводом 155. година од рођења песника Алексе Шантића у четвртак 15. јуна са почетком у 19 часова музичко поетским програмом „Тамо крај Неретве где пролеће на бехар мирише“ почињу Шантићеви дани у Галерији 73.

Целокупан програм Манифестације Шантићеви дани идејно је осмислио и конципирао Миливоје Мишо Рупић.

Публика ће имати прилику да се кроз поезију и песму сусретне са великим песником који је имао снажан утицај на период краја 19. и почетка 20. века.

Његов песнички опус у великој мери био је инспирисан великим српским песницима попут Војислава Илића и Јована Јовановића Змаја.

Био је песник родољубиве и љубавне поезије.

Његове песме препуне снажних емоција преточене су у чувене севдалинке које ће београдска публика моћи да чује у четвертак у Галерији 73.

У програму ће учествовати познати глумци и певачи.

Подсетимо да је Алекса Шантић био оснивач и председник Српског певачког друшта „Гусле“, био је уредник часописа „Зора“ као и члан мостарског одбора „Просвете“.

Шантић је био дописни члан Српске краљевске академије.

Манифестација Шантићеви дани у Галерији 73 подржао је Секретаријат за културу Града Београда и Градска општина Чукарица.

(Телеграф.рс/Тањуг)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар