БЕОГРАД, 1. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ: Разговор с писцем – Предраг Бјелошевић

  • Предраг Бјелошевић, пјесник, приповједач, преводилац и драмски писац. Објавио тринаест књига поезије за одрасле, двије књиге кратких прича и четири књиге пјесама за дјецу. Поезија Предрага Бјелошевића је превођена на многе језике. Живи и ради у Бањалуци.

„Живимо у времену када су све вриједности доведене у питање. У свом тражењу новог смисла, нових осјећања, нових визија будућности човјек трећег миленијума је заљуљао све зидове – и егзистенцијалне и духовне, па тако и саме темеље „естетике лијепог“, на којима почива ријеч „поезија“. Грамзиви свијет похлепе и материјалног је на сцени, а њиме се поезија гнуша, па самим тим мора да чека неку нову духовну ренесансу и друштвено уређење за свој бољи положај и положај врхунских пјесника у друштву. Права поезија је сублимат не само пјесничког и пјесниковог, него и људског, цивилизацијског искуства и зато има моћ да опстаје и опстајаће и у најненаклоњенијим временима.“
П. Бјелошевић

  • среда, 1. децембар у 19.00 велика сала СКЦ
  • ПРЕДРАГ БЈЕЛОШЕВИЋ: ИЗ МЕЂУПРОСТОРА
  • Учествују: Ненад Милошевић и аутор; уредник Весна Капор
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар