Азил за патке на Требишњици

  •  Петар Пантовић на Требишњици направио је азил за патке у који доноси мале, тек излегле пачиће па када их отхрани и процијени да сами могу да се сналазе, пушта у воду.

patke
Боравећи дуго година на води, овај заљубљеник у животиње, примијетио је да мали пачићи нестају, па је дошао на идеју да направи један простор уз обалу гдје је кајаком скупљао тек излегле птице, хранио их два до три мјесеца, а када би нарасли пуштао би их у воду да се сами сналазе.
„Већ сам спасио петнаестак малих пачића и тренутно се бринем за групу од њих једанаест“, каже Пантовић и додаје да им он сам купује сву потребну храну и да би било лијепо да постоји неко удружење за заштиту ових животиња.
Истиче да је веома срећан када своје пачиће види како пливају по ријеци Требишњици и својом љепотом скрећу пажњу пролазницима и туристима, али да је посебан осјећај када се они, тако одрасли, врате у свој азил.
„Сви се ми кунемо у ријеку Требишњицу, али то није довољно. Ова ријека заслужује да на њој има живота“, каже Пантовић и изражава наду да ће неко имати слуха и позабавити се заштитом малих пачића.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар