АМЕРИЧКА АКАДЕМИЈА ЕЛИМИНИСАЛА „ДАРУ ИЗ ЈАСЕНОВЦА“: Задржите свог голишавог Оскара, ми ћемо се држати Истине!

ПИШЕ: ЈАСНА ПОПОВИЋ

Замислите, Америчка академија за филм није уврстила филм „Дара из Јасеновца“ у трку за Оскара! Ето. А ми смо баш мислили да ће овенчати наградом филм о једном од два геноцида учињених у 20. веку над оним истим народом који су ти исти Американци покушали да сатанизују, да прогласе геноцидним! У ту сврху су и сам термин „геноцид“ излизали до неслућених размера! Наравно да су филм који је снимљен по том њиховом моделу „истине“ уврстили у трку. Кога то више чуди? Ко уопште мисли ( од оних који су за тај процес опремљени) да америчка јавност, а понајмање Холивуд, има представу о страдањима људи у свету?!

Да вам ово појасним:

  • Просечни Американац верује да су зли Индијанци нарушавали хармонију новоизмишљене државе, тврдоглаво тврдећи да су они ту били вековима и одбијајући да умру, или оду негде!?
  • Просечни Американац верује да је било исправно бацити атомске бомбе на два најгушће насељена града у Јапану.
  • Просечни Американац цмиздри над несрећном судбином „храбрих“ Американаца заробљених у току дељења хуманитарних напалм пакета по Вијетнаму! Тој теми Холивуд је поклонио своје најбоље дане! И глумце. Ах!
  • Просечни Американац мисли да је храбро убијати Ирачане због нафте!
  • Просечни Американац не зна где је Србија!
  • Просечни Американац не уме да повуче моралну дијагоналу између Кнегиње Милице и Џеки Кенеди.

Дакле, нека они задрже свог голишавог Оскара, ми ћемо се држати Истине!

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар