Слободна Херцеговина » Мирослав Јанковић: Силом ликвидирати Српску!

Мирослав Јанковић: Силом ликвидирати Српску!

  • Ми Републику Српску не можемо правно укинути али је можемо силом ликвидирати. Ми ту силу имамо, а Срби је немају, и зато се не могу од нас одбранити

miroslav-jankovic_620x0

Ми Републику Српску не можемо правно укинути али је можемо силом ликвидирати. Ми ту силу имамо, а Срби је немају, и зато се не могу од нас одбранити. Могу звати кога хоће у помоћ, али мало ће им ко помоћи. Нама хоће, увек пристигну Асирци, Ал каида и остали.

Ово је пре неког времена изјавио академик Ибрахим Бушатлија на састанку ФБИ (Форума бошњачких интелектуалаца), једне од све бројних бошњачких јавних говорница, тзв. сарајевских интелектуалних алки, с којих се бесно палаца језиком и маше прстом према Бањалуци.

Док је осамдесетшестогодишњи Ибрахимага замахивао поменутим претњама, председник ФБИ др Суад Куртчехајић је своју нелагоду „само да ово не оде у јавност“ мрмљао себи у браду. Али је ипак отишло и ево још иде…

Ибрахим др Бушатлија, бивши партизан и стручњак за пољопривреду, смислио је и текст ултиматума који бошњачки део Босне треба да упути Србима у РС: Будете ли правили државу – добићете рат. Потом је подсетио присутне на велику пропуштену прилику из 1995. године: Били смо на капијама Бањалуке, али нас је зауставила међународна заједница, и тако кумовала стварању РС.

Жалећи за том колосалном шансом, стари партизан натопљен новим ратним жаром је тријумфално узвикнуо: Да смо тада заузели Бањалуку, Срби би се селили на Соколац и од њега правили своју престоницу.

Нису толики проблем стари Бушатлија и речи које он изговара, већ младе уши које те речи слушају. Он је, на пример, и аутор тезе да је над Бошњацима у обе Југославије извршен економски геноцид, а нарочито у Краљевини СХС. Краљ Александар је нама муслиманима одузео 1,85 милиона дулума најбоље земље, а Тито након њега још око 600.000. Ми смо до 1918. године поседовали више од 83 посто територије данашње Босне, написао је још пре двадесет година у својој књизи. По њему, то је урађено смишљено од стране Срба, јер су до тада аге и бегови били богати и као такви су одражавали државни континуитет Босне.

Српским аграрним реформама у Југославијама су преко ноћи постали сиромашни, и муслимани су тако и због тога престали бити политички народ. Како овакве речи и мисли, те шибицарска математика која их уоквирује, брзо налазе погодна и плодна узгајалишта, пример је недавна изјава Емира Суљагића, младог и радикалног бошњачког политичара. Он је, гостујући у једној ТВ емисији поводом ослобађајуће пресуде Шешељу, а у контексту некакве опасности по Босну, узвикнуо да то ништа не мења на ствари, јер у сваком тренутку је око 200.000 младих Бошњака из Федерације БиХ спремно да крене на Дрину као један од симбола српског зла, али и као фарз (свети циљ) масовног муслиманског повратка или марша на реку Дрину, нашу Меку и Медину, како је певао А. Сидран.

А писац Недад Ибришимовић говорио још ’96. године да је Дрина наша светиња јер тече посред прса свакога Бошњака. Док Бушатлија и Суљагић фермају војску за марш на Српску, ових дана се огласио и бошњачки дежурни митоман др Ферид Мухић текстом који, додуше, објављују само најприземнији радикални муслимански портали, да је РС могуће укинути по овој правној вертикали: пресудама Хитлеровим генералима у Нирнбергу је укинут Трећи рајх, убиством Мусолинија је ликвидирана фашистичка Италија, стрељањем Драже Михаиловића је убијена Краљевина Југославија; дакле: пресудом Радовану Караџићу је смртно пресуђено и Републици Српској. Она је ништавна правна категорија коју ће дотући време или нешто брже и јаче и од њега самог. Она је промовисана у златно теле и идолатријски симбол у који нико не сме да дирне. Она није, наглашава Мухић, настала на ратном злочину почињеном из нехата, како се, по њему, цинично наводи у делу пресуде Радовану Караџићу за злочине у неким општинама Босне, али у којој се истиче да није имао геноцидну намеру. Република Српска је настала на планираном и намерном злочину, додаје он.

Али показаће време да је она и те како додирљива, бесно пропламсава претња између редова најновије Мухићеве пашквиле. Иначе, насловљене именом чувеног хита Реја Чарлса: I Can’t Stop Loving You (Не могу да престанем да те волим – мисли на Босну). И подразумевајућег подтекста: Не могу да престанем да те мрзим – мисли на Републику Српску.

Мирослав Јанковић / Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина