Слободна Херцеговина » Друштво гуслара “Стара Херцеговина”

Друштво гуслара “Стара Херцеговина”

Удружење је основано 3.11.2009.год и броји 48 чланова.

Крсна слава друштва је Свети Вукашин-29. Мај.
Органи Удружења су Скупштина, Извршни одбор и Надзорни одбор.

Председник Скупштине:
Др.Вукашин Лугоња
Извршни одбор:
Слободан Бобан Драшковић (председник)
Сава Станишић (секретар)
Веселин Бојић (потпредседник)
Вељко Ђурановић
Ђорђе Тановић
Александар Таушан
Радомир Драшковић
Драган Гарић
Јован Кунић
Надзорни одбор:
Тадија Аџић (председник).
Основне активности Друштва су организовање разних манифестација, концерата, приредби и учешће на фестивалима гуслара.

Друштво организује концерте хуманитарног карактера, као и концерте који су за тему имали обележавање важних историјских датума, личности и догађаја. Посебно издвајамо хуманитарне концерте “Краљеву од срца”за пострадале од последица земљотреса и за изградњу цркве у селу Сливља у Херцеговини чији смо иницијатори. Концерте “Крст носити нама је суђено” којим је обележено 70 год. од геноцида над српским становништвом у Херцеговини, “Опрости Владико”-160год. од смрти Петра Петровића Његоша,”Жена бјеше, ама соко сиви” посвећен српским хероинама од мајке Јевросиме до Милунке Савић итд.
На фестивалима до сада освојили седам екипних награда и четири појединачне.
Издвајамо прва места у екипној конкуренцији на републичком фестивалу у Крушевцу и савезном у Рогатици и друга места ове године на реп. фестивалу у Чачку и савезном у Подгорици. Појединачна прва места Ђорђа Тановића на фестивалу у Чачку и Вељка Ђурановића у Подгорици.
Имамо неколико младих чланова који активно учествују у раду Друштва. Трудимо се да им усадимо у срца љубав према завичају њихових предака, да поштују обичаје, традицију и културу предела где су им рођени очеви и ђедови.
У наредном периоду ћемо наставити са нашим уобичајеним активностима,учешћем на фестивалима,организовањем наступа широм српских земаља. Обновићемо рад сајта који поседујемо и посебно ћемо радити на проширењу чланства и подмлађивању Друштва.

Браће Јерковић 123г.
Вождовац-Београд
Тел: 063/219-837
Е-маил: info@starahercegovina.co.rs
http://starahercegovina.co.rs

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина