ЗЛАТНА ЈЕСЕН У ХЕРЦЕГОВИНИ: Не пропустите прилику да са Гораном Лучићем обиђете Требиње и Мостар (29.10 – 01.11.2020 године)

  • Правилнији назив за Херцеговину је Хумска земља, а све од ријечи хум, хумнина, то јест, лијепа завјетрина, осунчана површ погодна за постојање, предио повољних природних давања.

Сунце је овдје ближе тлу него у другим крајевима, а вода је дубље, јер жустро бјежи у камено средогруђе Хума. Херцеговац је молитвом дозива и чува.
Змије, те љуте Адамове пратиље, под овим каменом себе су навикле, а љековите траве, јаче од њиховог отрова, око тог камена су процвјетале… њих је праотац Адам донио из Раја и посадио у Херцеговини.
Јесен је овдје заиста златна, пијаца пуна грожћа, меда, ликера од вишње, нара и смоквиног листа, има одличне лозе са Љубомира и мирисног дувана из Љубиња, баш оног дувана што га је Мустафа Голубић носио у Москву да се за друга Стаљина увије цигара, „Херцеговина Флор“.
Залазак сунца у Требињу `распаљено сија, к`o дубоки пожар старих четинара`, вечери су пријатне и свјеже, јутра тек толико магловита да се азурно плаветнило укаже из млијечне бјелине. А мало ниже од града уметнуло се поље са виноградима, тамо даље купола од манастира и ријека што вијуга ко стари трговачки караван – она носи питку воду Дубровчанима.
Јер шта би горди Дубровник без питомог Требиња и његове воде но постао окамењени стуб соли на морскоме жалу.
САМО 55 ЕУР- 2 ноћења 29.10.-01.11.2020.
🏢 2 ноћења са доручком у хотелу „Аћимовић“ са 3*
➡️ Факултативни обилазак Мостара
🚌 Поласци из Краљева, Чачка, Ужица, Врњачке Бање(трансфер), Трстеника(трансфер), Крушевца(трансфер), Крагујевца(трансфер)…
📌 Инфо и резервације у агенцији или на број телефона: 036/315 191 и 065/315 1911
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар