ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ У МОСТАРУ: Сви вјерујемо да је Бог један

  • У старој православној цркви Рођења Богородичина у Мостару вечерас је одржана свечана литургија на бројним свјетским језицима. Вече љубави, благдана Васкрса по јулијанском календару, у граду на Неретви је својим доласком и снажним порукама мира и љубави увеличао владика Григорије.

grigmostar
„И вечерас смо читали еванђеље на разним језицима, да покажемо да Христос хоће да спаси цијели свијет. У том смисли православним хришћанима у Босни и Херцеговини и овдје, у Мостару, и свим људима добре воље је порука да је наш Бог, наш спаситељ, Исус Христос, такав Бог који жели да се сви људи спасу и да буду живи и да живе вјечно“, казао је владика Григорије .

Позвао је све вјернике и јавност на заједништво и разумијевање, те исказао радост што је вечерњој васкршњој литургији у Мостару присуствовао и гвардијан фрањевачког самостана у Мостару фра Ико Скоко.

„Одлична нам је сурадња и имамо људско разумијевање, али имамо и то разумијевање на бази вјере. И једни и други и трећи вјерујемо да је Бог сведржитељ и да Бог све види и да све воли и да свима жели добро. То је основа и темељ са којег сви полазимо“, нагласио је владика Григорије. Честитавши свим вјерницима Васкрс, пожелио је мир и заједништво свега народа, те подсјетио да је, према вјерским предајама, свака особа дијете Божије.

„Исламска заједница, Римокатоличка црква и ми, православни, вјерујемо да је један Бог, а имамо те различитости које су у неким нијансама и које свакако могу да буду наше богатство, а не наша невоља и наш проблем“, поручио је владика Григорије из Мостара.

Извор: Анадолија

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар