У ПРОДАЈИ КАРТЕ ЗА 12. ГАТАЧКО СИЈЕЛО (Београд, 10. фебруар 2024. године)

  • Ако се одрекнемо својих обичаја, одрекли смо се и својих предака.

 

Од оснивања,  Клуб Гачана у Београду  негује и чува успомену на своје славне претке, опходећи се са дубоким поштовањем према њиховим делима. Сијела, зборишта, саборовања су део наше традиције. У  измењеним градским условима покушавамо да пренесемо делиће завичаја организујући сијела на којима у програмском делу узимају учешће певачке и фолклорне групе, гуслари, глумци, песници, посленици јавног и културног живота нашег краја. Уз трпезу љубави, на којој се нађе грумен сира из мјешине, кртола са Степена, херцеговачка лоза и рујно вино, све уз здравицу напојницу, а по ‘Ристовом закону и обичају.

Позивамо вас да нам се  придружите и да за једно вече Гацко преселимо у српску престоницу, све уз братску слогу и љубав, уз Божију помоћ и нашег свеца заштитника, мученика и праведника Светог Петра Зимоњића. Да заборавимо сурово и смутно време у коме живимо, да се присетимо гатачких паметара и слободара, разних анегдота, згода и незгода из прошлих времена.  Гостољубље је оно што краси гатачке домаћине. Потрудићемо се да и ово вече прође у доброј, домаћинској атмосфери, како нам и доликује, у славу предака, на понос потомцима.

ДОБРО ДОШЛИ !

УЧЕСНИЦИ:

  • Изворна група Сава Владиславић – Гацко
  • КУД Зеленгора
  • Етно појци  –  сестре Радмиловић
  • Народни гуслар Срђан Авдаловић
  • Драмски уметници Ђорђе Марковић и Михајло Лаптошевић
  • Здравица – Раде Црногорац
  • Водитељ  Урош Марковић
  • За забаву до зоре задужен је БОЛЕ БЕНД из Гајдобре, на челу са нашим Гачанином Богољубом Бошковићем.

Традиционално наградићемо новчаним наградама три најбоља студента  Београдског универзитета.

И ове године организоваћемо томболу са вредним наградама: уметничке слике, књиге, херцеговачки пршут, викенд на Златибору, гусле…

Ресторан Дуга, Вилине воде 3Б, Београд
РЕЗЕРВАЦИЈЕ И ИНФОРМАЦИЈЕ: 063 258206 и 064 615 42 85

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Слободна Херцеговина » Календар херцеговачких збивања у 2024. години у Србији

Оставите коментар