У НЕВЕСИЊУ СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА ПОСТРАДАЛЕ ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

  • У невесињском Саборном храму Вазнесења Господњег данас је служено молитвено сјећање за жртве НАТО бомбардовања Републике Српске, Србије и Републике Српске Крајине.

 

Помен су служили свештеници Славко Лаловић и Младен Чалија.

Лаловић је нагласио да никад не смијемо заборавити оне који су страдали у НАТО агресији, а посебно невину дјецу која су недужно гинула, иако ништа нису била крива.

Он је додао да је ова агресија нанијела пуно штете српској држави, али да смо ипак успјели да обновимо што је порушено и што је најважније да не заборавимо оне који су страдали.

Лаловић је подсјетио да се у свим православним храмовима Српске православне цркве у току године служе посебни парастоси – 24 марта за пострадале од НАТО бомбардовања, 22. априла за побијене у Јасеновцу и осталим логорима и стратиштима у Другом свјетском рату и 28. јуна за војнике и војсковође погинуле од Боја на Косову до наших дана.

Са помена је поручено да никад не смијемо заборавити 24. март и невино настрадалу дјевојчицу Милицу Ракић чија се фреска налази у манастиру Тврдош, као и све жртве које су погинуле од НАТО бомбардовања.

 

Верица Чупковић Авдаловић/ РАДИО НЕВЕСИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар