У Гацко допутовала дјеца са Косова

  • У суботу, 22. августа, на платоу испред основне школе „Свети Сава“ у Гацку грађани су по традиционалном обичају уз хљеб и со дочекали више од четрдесет малишана из енклаве Шилово код Гњилана.

Djeca-sa-Kosova-9

Дјецу су уз породице домаћина дочекали и координатор организационог одбора за дочек и боравак дјеце, предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић, замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић и директор ОШ „Свети Сава“ Радан Поповић.

Након ријечи добродошлице директора ОШ „Свети Сава“, Радана Поповића малишани су се упознали са својим вршњацима који ће им бити домаћини током њиховог боравка у Гацку.

Малишани су јуче посјетили Вишеград гдје су обишли Андрићград и чувену „на Дрини ћуприју“, а данас имају слободан дан за одмор и дружење са својим домаћинима.

Планирана је посјета Тјентишту и националном парку „Сутјеска, обилазак Требиње и излет до планинарског дома Папин До на Волујаку.

Djeca-sa-Kosova-5-580x333

У петак ће дјеца обићи културно-историјске знаменитости Гацка, а у вечерњим сатима биће уприличен хуманитарни концерт и приредба за малишане из Гњилана.

Боравак дјеце са Косова и Метохије у Републици Српској организовао је Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, у оквиру програма „Спојимо дјецу Космета и Републике Српске“, а ученике из шест општина из јужне српске покрајине од 22 до 29. августа поред Гацка угостиће и породице из Приједора, Лакташа, Градишке, Шамца и Бијељине.

Извор: Гацко-рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар