Требиње није заборавило шпанске хуманитарце

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас је у Градској управи приредио пријем за чланове шпанске хуманитарне организације „Покрет за мир“ – МПДЛ.

spanci
„Чланови ове невладине организације пружали су након рата несебичну помоћ избјеглицама и расељеним лицима на подручју Требиња, Билеће, Гацка, Љубиња и других општина и то народ са подручја Источне Херцеговине никада неће заборавити“, рекао је на пријему градоначелник Требиња Славко Вучуревић.
Огранак МПДЛ-а у Херцеговини дјеловао је у периоду од пет година након грађанског рата пружајући материјалну и финансијску помоћ најугроженијима, као и правну помоћ у просторијама канцеларије која је постојала у Требињу.
Посебну пажњу чланови ове невладине организације посветили су дјеци и омладини тако што су реновирали школе, обезбјеђивали неопходан школски прибор и храну за дјецу на подручју Херцеговине.

spanci-1
Августин Гавин, директор МПДЛ-а изразио је захвалност градоначелнику Требиња на пријему и изразио наду да ће у наредном периоду бити успостављена сарадња између Града Требиња и МПДЛ-а, односно града Сарагосе.
Захвалнице Града Требиња данас су постхумно додијељене градоначелнику шпанског града Сарагоса Хозеу Атаресу, који је био иницијатор отварања канцеларије МПДЛ-а у Требињу, затим, директору канцеларије МПДЛ-а у Сарагоси Аугустину Гавину, директору канцеларије УНЕСКО-а у Сарагоси и члану МПДЛ-а Хесусу Ароху, те члановима МПДЛ-а Ђорђу Булићу и Драгани Поповић.
Након пријема у част истакнутих чланова МПДЛ-а, организована је „Дјечја трка мира“, посјета Основној школи „Јова Јовановић Змај“ и Црвеном крсту, као и обилазак споменика Периши Спаићу.

Извор: Радио Требиње / Р.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар