Синод СПЦ смијенио Гојка Перовића са мјеста ректора Цетињске богословије

  • Како се наводи у одлуци коју је потписао предсједник Светог архијерејског синода СПЦ и патријарх српски Порфирије, Перовић ће бити стављен на располагање свом надлежном епархијском архијереју.

Свети архијерејски синод Српске православне цркве (СПЦ) смијенио је ректора Цетињске богословије, Гојка Перовића са те дужности.

Како се наводи у одлуци коју је потписао предсједник Светог архијерејског синода СПЦ и патријарх српски Порфирије, Перовић ће бити стављен на располагање свом надлежном епархијском архијереју.

У тој одлуци се додаје да ће Перовић дужност ректора обављати до 31. августа ове године.

„С обзиром на тренутно стање у Богословији Светог Петра Цетињског на Цетињу, као и одређене негативне поступке њене управе на које је у свом извјештају указао његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, члан Светог архијерејског синода за вођење просвјетних послова, послије посјете учињеној овој школи (22. априла) те сходно сагласности постигнутој у једној од ранијих сједница Светог архиијерејског синода, а на основу члана 231 устава СПЦ протојереја-ставрофора Гојка Перовића, ректора Богослвије Светог Петра Цетињског на Цетињу са 31. августом ове године разријешити свих дужности у овој школи и ставит га на располагање свом надлежном епархијском архијереју. Ову нашу президијалну одлуку приказати у наредној сједници Светог архијерејског синода“, наводи се у одлуци коју је потписао Порфирије.

(Вијести.ме)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар