САБОР ВИСОКИХ ЗВАНИЦА: Први требињски фестивал вина и хране (ФОТО)

  •  У организацији Града Требињу, а под покровитељством српског члана Предсједништва БиХ, у Требињу је вечерас одржан први „Ено-гастро фестивал“, туристичка смотра вина и хране, на којој су своју понуду и производе представили угоститељи, винари и произвођачи хране из Требиња и Херцеговине.

eno-gastro1
Отварајући манифестацију српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изразио је задовољство што „Требиње постаје туристички симбол – не само по љепоти града и природе или по доброти људи, него и по добрим винима“.
eno-gastro8
„Као што сам и лично чинио да требињско вино пробају многи шефови држава и влада – надам се да ће ова вина бити присутна свуда и да ће то допринијети развоју града. А познато је да је и храна овдје добра, због чега ће гости, увјерен сам, све чешће долазити у Требиње“, рекао је Иванић.

eno-gastro6
Поред Иванића гости на првом „Ено-гастро фестивалу“ у Требињу били су и министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак, министар вањске трговине и економских односа Мирко Шаровић, амбасадори у БиХ – Француске, Јапана, Румуније, Србије, Црне Горе и Хрватске, те начелници и предсједници општина из Црне Горе и Херцеговине, туристичких агенција и привреде из региона.
eno-gastro7
Представници власти и високи функционери у својим партијама медијима су рекли да у Требињу неће имати политичких и страначких активности, да су дошли да уживају у вечери дружења са пријатељима и да ће настојати да политику оставе по страни.
Домаћин манифестације градоначелник Требиња Славко Вучуревић у обраћању гостима истакао је да су на фестивалу своје производе и понуду представили најбољи требињски угоститељи и винари.
eno-gastro2
„Ово је један од начина да на прагу туристичке сезоне још једном потврдимо да Требиње има шта да каже и покаже својим гостима“, истакао је градоначелник Требиња.
Производе и понуду пред предстојећу туристичку сезону на првој ено-гастро смотри представило је тридесетак ресторана, хотела, винарија и прехрамбених произвођача из нашег града и Херцеговине.
У културно-умјетничком дијелу програма наступили су Градско културно-умјетничко друштво „Алат Свислајон“, етно групе „Захумље“ и „Нагоркиње“, мажореткиње из Херцег Новог, а приказани су и промотивни филмови аутора Небојше Kолака.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар