ПРИВЕДЕН МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ

  • Према писању портала Борба данас је Митрополит Амфилохије приведен у подгоричку полицију.

Фото: Трифко Ћоровић

Осим њега приведени су и свештеници који су били у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, Мирчета Шљиванчанин, Велибор Џомић и Бранко Вујачић.

Митрополит и приведени свештеници се и даље налазе у пеосторијама полиције и чека се одлука тужиоца да ли ће бити пуштени.

Послије редовне службе на Златици митрополит Амфилохије је одржао час вјеронауке у станици полиције на њихово инсистирање.

Овим ироничним ријечима отац Гојко Перовић потврдио да је данас црногорска полиција привела митрополита Амфилохија на информативни разговор.

Ту информацију је за Борбу потврдио и свештеник Бранко Тапушковић.

“Митрополит је служио у манастиру Златица, а ја у цркви у Дољанима. Касније када сам пошао према манастиру Златица, видио сам полицију, која је била унутар манастира и разговарали су са Митрополитом. Возач Митрополита Амфилохија ми је казао да је он приведен, као и још неколико свештеника. Разлог је, наводно, служба која је обављена у манастиру, а којој су присуствовале и неке монахиње”, казао је Тапушковић у изјави за Борбу.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар