Пријем у част Љубинка Акшама

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас је организовао пријем за мајку и сестру Љубинка Акшама, трагично настрадалог младог требињског фудбалера, чије име носи Меморијални омладински турнир, који се већ осму годину одржава у Требињу.

AKSAM
Градоначелник Вучуревић је овом приликом поновио да Град Требиње стоји уз име трагично преминулог фудбалера, његову породицу и турнир чије име носи.
„Овај турнир мора да постоји и даље, јер је Љубинко Акшам то заслужио својим дјелом и оставио примјер честитог и доброг младића и спортисте“, рекао је градоначелник Вучуревић.
Захваљујући се на данашњем пријему, Смиља Акшам, мајка трагично преминулог младог фудбалера Леотара рекла је, да је помињање имена њеног сина и турнира који се игра у спомен на њега, сатисфакција за њу и њену породицу.
„Јер знам да он није заборављен, а његовим друговима из омладинске школе Леотара, који су покренули турнир 2008. године сам неизмјерно захвална“, рекла је она.
Синиша Бердовић, тренер у Леотаровој омладинској школи, на пријему у просторијама Градске управе најавио је да ће на овогодишњем турниру фудбалске младости, која чува успомене на покојног Љубинка Акшама учествовати Црвена Звезда, Војводина, Рад, Жељезничар, Зрињски Мостар, Сутјеска, Међугорје и Томиславград.
Међународни меморијални турнир турнир „Љубинко Акшам Требиње 2015“ који ће бити одржан 10. и 11. октобра организује Омладинска школа ФK „Леотар“, за младе фудбалере рођене 2004. и 2005. године.
Љубинко Акшам је 16. октобра 1996. године трагично изгубио живот од посљедица удара грома, за вријеме тренинга на стадиону Полице, а Омладинска школа је дошла на идеју да у знак сјећања на њега организује меморијални турнир.

извор: Радио Требиње / М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар