Најбољи невесињски основци боравили у Новом Саду

Послије обиласка Суботице Невесињски ђаци “вуковци“ са својим наставницима упутили су се пут Новог Сада гдје их је испред Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији сачекала земљакиња Ивана Шиповаци активни члан Удружења, која је са нашим драгим гостима обишла град.
Послије ручка у просторијама Удружења у завичајном кутку свих Херцеговаца и путника намјерника госте из Невесиња дочекао је Бојан Миленић.
Ивана Шиповац је уз освјежење представила рад Удружења, а посебно активности Комисије за рад са младима, подјелила симболичне поклоне ЦД издање са Академије о грофу Сави Владиславићу као и зборник радова са Симпозијума о језику који је такође организовало Удружење.
– Иако смо данас провели непуна 3 сата заједно сви смо пуни лијепих утисака јер смо успјели да размјенимо нашу препознатљиву херцеговачку топлину и радост кад се сретнемо са својима. Надамо се да ће сљедеће године бити прилике за дуже дружење – рекао је у име домаћина Бојан Миленић.
Наставак обиласка Србије ђаци настављају у Београду гдје ће им домаћини бити Удружење Невесињаца.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар