МРКОЊИЋИ, 9. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ: СА ИКОНАМА У РУКАМА НА СВЕТОВАСИЛИЈЕВСКУ ЛИТИЈУ

  • Вјерујући Светосавски и СветоВасилијевски народ Херцеговине, са благословом његовог преосвештенства Епископа Захумско Херцеговачког и приморског г. Димитрија организује, у недјељу 9. фебруара, СВЕТОВАСИЛИЈЕВСКУ литију и молебан у знак подршке братском народу и нашој цркви у Црној Гори.

Молимо вас све и преклињемо именом Божијим, Светог оца нашег Саве, Светог Василија Острошког и Светог Петра Миротворца и Чудотворца, будимо мирни, достојанствени и молитвени у нашим литијама, као и до сада.

У Богу је сва сила и снага и истина. Наше је да је слиједимо.

Нећемо угодити Богу бакљама, скандирањима, нередом.

Тиме само нарушавамо мир и достојанство наших литија, а самим тим чинимо дјело које није Богу угодно.

У нашим литијама сам Господ и светитељи са нама ходе. Томе су свједоци сви који у њима учествују.

У литијама се понашамо исто као када идемо у Острошку светињу – носећи молитву, вјеру, љубав и наду да ће Господ услишити наше молитве. Зато у литијама носите иконе своје крсне славе или неког другог светитеља коме ћемо се у току литије молити.

Не носите са собом никаква политичка ни страначка ни навијачка обиљежја.

Мржњу, провокације и примитивизам, који су страни правом и истинском народу Божијем, остављамо онима који од тога живе и који се тиме хране. За њих се на нашим молебанима молимо ”да им Бог подари покајање, просвијетли ум и срце и обасја душу светом љубављу”. Ми бранимо светињу, бранимо и Црну Гору, али молитвом, љепотом и лијепим васпитањем.

Будимо људи које ће историја памтити по примјеру чојства и јунаштва, а не, не дај Боже, по нечему другом.

Сабрање вјерног народа биће у родном мјесту Светог оца Василија у Мркоњићима у 10. часова и 30. минута.

Молимо вас да из својих домова понесете по једну икону коју ћете носити на литији.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар