ХЕРЦЕГОВИНА НАШИМ ОЧЕВИМА, ЗА ПОКОЉЕЊА: У Београду представљена изложба фотографија Александра Радоша

  •  У Галерији `73 на Бановом Брду отворена изложба фотографија „Херцеговина нашим очевима, за покољења“ аутора Александра Радоша.

Александар Радош рођен је у Београду 1960 године од оца Стојана Радоша, Херцеговца. Његове фотографије биле су излагане на бројним самосталним и колективним изложбама  у земљи и иностранству.Члан је Удружења ликовних уметника. Ова изложба представља плод годишњег снимања, путовања кроз упечатљиве призоре, пастелне колорите предела која су специфични само за то подручје.

Поставку коју чине 32 фотографије галеријског формата, отворио је ђакон српске православне цркве Драган С. Танасијевић, који је и уметнички фотограф, а о самом настанку фотографија и моментима које је више година бележио кроз објектив свог фотоапарата, говорио је аутор изложбе Александар Радош.

Присутне је поздравила директорка Галерије 73 Мирела Пудар.

– Аутор је успео да нам кроз фотографију побуди сва наша чула, да осетимо мирисе Херцеговине, да доживимо тренутак буђења јутра, осетимо врелину камена и угледамо влати миришљавих трава пелина и вријеска који пркосе сунцу и камену генеришући све опојне мирисе херцеговачке земље – рекла је Мирела Пудар.

Концепт изложбе  припремио је и организовао Предраг Черовић, члан Удружења Требињаца “Јован Дучић” из Београда, који се вођен пре свега  искреном љубављу према Херцеговини, потрудио да пред бројном публиком представи љепоте Херцеговине.

Изложбу Херцеговина која ће у Галерији 73 трајати до 2. јула подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије, Градски секретаријат за културу и Градска општина Чукарица

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар