Дучићеви списи: Историјски записи најписменијег дипломате

  • Kњигу „Дипломатски списи“ Јована Дучића, приредио je Миладин Милошевић, директор Архива Југославије, а издавач je Удружењe Требињаца „Јован Дучић“ у Београду.

Scan01
Књигу чине 182 дипломатска списа и 14 извора из веома богате дипломатске каријере Јована Дучића, која је трајала од 1910. године до 1941. године у девет држава и 13 мисија. Приређивач ове књиге провео је деценије изучавајући Дучићеву дипломатску каријеру. Неки Дучићеви рукопис су по први пут представљени јавности. Његов особен стил писања као и врло прецизне анализе представљају практични приручник за садашње и будуће дипломате.
Као изузетно образован човек са прецизним анализама и прогнозама Дучићеви списи представљају право историјско благо. Како Дучић и о незанимљивим темама пише занимљиво за већину читалаца ова књига је прави бестселер.

Штампана је у ограниченом тиражу. Обима 502 странице са тврдим корицама. Цена ове изузетне књиге је 1.000 динара, а може се наручити приложеном наруџбеницом или у просторијама Удружења Tребињаца „Јован Дучић“ у Београду (Палмира Тољатија 5/II). Све додатне информације можете добити путем телефона. 011/269-15-86 и 065/2691586

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар