Дочек православне Нове године од Требиња до Новог Сада

  • Православни вјерници вечерас обиљежавају Нову године по јулијанском календару. Више општина и градова у Републици Српској организују дочек на отвореном.

Изобилно јануарско празновање донекле је умањило интересовање Невесињаца за дочек Православне нове године, али омладина, ипак, неће пропустити прилику за још једну забаву. У појединим угоститељским објектима најављене су лијепе новогодишње журке.

У Цркви Вазнесења Господњег биће служена је празнична литургија и молебан за ново љето уз налагање преосталих бадњака.

Нову годину по Јулијанском календару на новосадском Рибарцу прославиће и Удружење Херцеговаца и њихових потомака у Србији. Херцеговачко вече почећело је свечано, молитвом и сјечењем славског колача у част Светог Василија који се прославља као слава Удружења. У забавно – музичком дијелу програма наступиће оркестар „Боле бенд“, КУД „Благоје Паровић“, глумица Ивана Жигон, глумац Милорад Капор и гуслар Радован Шојић.

Слави Удружења присуствоваће угледни гости, представници општина из Херцеговине, завичајних удружења и пријатељи Херцеговине.

На Тргу слободе у Требињу наступиће поп пјевачица Ана Кокић, а у порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци етно група Траг. Дочек православне Нове године у Источном Сарајеву биће организован у Спасовданској улици уз наступ групе Легенде.

Радио Невесиње 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар