Слободна Херцеговина » БОКАН: ГНУСНОСТ ГЛОБАЛИСТИЧКОГ ОПИСА “ДАНКА У КРВИ”

БОКАН: ГНУСНОСТ ГЛОБАЛИСТИЧКОГ ОПИСА “ДАНКА У КРВИ”

  • Ако постоји нешто из древне српске историје што нам одмах тера сузе на очи, онда је то насилно одвођење наше деце у јањичаре, злогласни турски “данак у крви”. Чак и она Цунетова песма о јањичару има то исто, болно значење за сваког нормалног Србина.

Зашто кажем “нормалног”?

Па зато што се данас у српским основним школама учи нешто језиво и наказно по овом питању, нешто што се може мерити још само са некадашњим титоистичких лажима о нашој историји.

У уџбенике седмог разреда основне школе, у издању “БИГЗ-а” (данас је ова издавачка кућа у хрватским рукама) унето је стварно невероватно тумачење злогласне отмице најздравије и најлепше српске деце, осуђене да убрзо затим постану острашћени непријатељи сопственог народа и предачке вере.

Три ауторке (српских имена и презимена) овог уџбеника су без пардона отвориле опцију “позитивних (?!!!) и негативних страна данка у крви” – да би онда овако описале “све предности” овог стравичног, ритуалног, дивљачког обичаја.

Па тамо пишу, српским основцима:
“Данак у крви је омогућавао дечацима да напредују на друштвеној лествици, а они су заузврат били потпуно одани султану…
Тако су многи од њих постали чланови важне и утицајне елите (повлашћених слојева у друштву) Османског царства.“
Можете ли да верујете да се овако уче српска, наша деца?!!!

Турци су одвођењем (силом и заувек) деце из њиховог родитељског окриља и природног окружења, по ауторкама, у ствари – њима омогућавали “напредовање на друштвеној лествици”, чинећи их “повлаштеним слојевима у османском друштву”. Исто као и усташе, отимајући Српчад родитељима и претварајући их у будуће србомрсце и кољаче, или активисти нацистичког Lebensborn пројекта, са истим оваквим отимањем и преображајем словенске дечице, претворене у будуће Аријевци и одане чланове Хитлерове навистичке омладине.
И они, исто тако, “напредоваше на друштвеној лествици” НДХ и Трећег Рајха, баш као и њихови “срећни претходници” и истоврсници из ранијих времена турске “производње елита”.

Да човек не поверује својим очима. Са све жељом да се овим саркастичним ауторкама догоди нешто управо овако позитивно: да им неко отме децу, заувек (и силом), да им одузме њихова и подели туђинска имена, и онако племенито им омогући блиставо “напредовање на друштвеној лествици”. Да постану “повлаштени слој” неког колонијалног, од нас много већег и бројнијег друштва и да онда слободно ударе на народ и породицу својих слободоумних мајки.
Да им на делу покажу како у реалности изгледа оно о чему оне тако олако и безумно, нељудски и идиотски пишу српским четрнаестогодишњацима, осуђеним на овакве лекције о својој националној историји.

Неће овај покушај успети да промени свест младих Срба и Српкиња, али све ово јесте срамота за нашу државу, њено Министарство просвете и све одговорне за ово уџбеничког злодело.
И ја озбиљно очекујем њихову брзу и адекватну реакцију у виду хитне забране ове апсурдне књиге и њене брзе замене нечим што може да се заиста назове основношколским уџбеником из историје.
Јер се са дечијим душом нико не сме поигравати. Нити са нашим стрпљењем и вечитим чуђењем на тему “како је овако нешто могуће”, а после свега што нам се догодило у последњих тридесетак година.

ДРАГОСЛАВ БОКАН / ФБ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина