Београд, 9 мај – Бесмртни пук у Србији

MAY 9: Local residents carry portraits of their relatives, participants in World War Two, as they celebrate Victory Day in St. Petersburg, Russia. About 30,000 people walked in the march called 'Immortal regiment.' Victory Day, marking the defeat of Nazi Germany, is Russia's most important secular holiday. (Dmitry Lovetsky/Associated Press)

фото: (Dmitry Lovetsky/Associated Press)

 

Драги сународници и српски пријатељи!

Позивамо Вас да учествујете у Бесмртном пуку у Србији.

На 9. мај ове године биће прослављена 71. годишњица победе у Великом Отаџбинском Рату. У свим градовима и селима Руске Федерације и многим другим земљама биће одржани свечани догађаји посвећени годишњици победе над фашизмом.

Србија – одани савезник Русије чија је историја тесно везана за Русију, посебно њена борба у последњим ужасним ратовима који су потресали Европу у XX веку. Многи Срби сматрају да су дело руског света и деле исти систем вредности. За нас је простор заједничког сећања много шири од државних граница.

Бесмртни пук је ће бити још једна прекретница у нашој заједничкој историји. Шетња улицама Београда само је још једна потврда да смо исти историјски простор. Ако Срби изађу са портретима својих хероја, бораца за слободу и независност њихове земље – свет ће поново видети да смо били и остајемо заједно – Срби и Руси.

Фотографије бораца, фрагменти сећања на рат које чувају породице као и други документи, албуми и сачувана писма – прошетаће улицама престонице. Срби могу поново да стекну комплетну слику о судбини војника, јединица и формација који су учествовали у одбрани њихове Отаџбине током Првог и Другог светског рата као и представу о размерама НАТО агресије на Југославију 1999. године.

Девети мај је дан велике победе над фашизмом, Бесмртни пук Србије ће да прође улицама Београда и приказати сународницима лица оних који нису подлегли злу, оних који су поразили фашизам!

Драги пријатељи, прикључите нам се! Позивамо Вас да славимо Дан победе, заједно са својим јунацима у редовима ,, Бесмртног пука!”

Позивамо све који желе да се придруже нашој акцији како би заједно показали фотографије преживелих рођака који су учествовали у одбрани Србије током Првог светског рата, оних који су се борили против окупације у Југославији у Другом светском рату.

Позивамо све, без обзира на политичке ставове, партијску припадност, уз молбу да се уздрже од политичких слогана и спорова у знак поштовања и сећања на наше хероје.

Молимо вас да скениране ФОТОГРАФИЈЕ шаљете на маил: galogaza@mail.ru и fjpn@bvcom.net У маилу је обавезно потребно да наведете име и презиме, војно звање и чин личности са фотографије. Молимо да фотографије пошаљете до 6. маја 2016.г. како би биле спремне за шетњу.

Акциони план за 9. мај

У 11:00 окупљање на Меморијалном комплексу погинулих за ослобођење Србије у Другом светском рату (коначна маршрута ће бити накнадно објављена), затим према Руском дому.
У 12:00 почетак шетње од Меморијалног комплекса ( ул.Рузвелтова до споменика Вуку Карађићу, онда Булеваром Краља Александра до Дома синдиката, хотел Москва и Руски дом).
У 14:00 окупљање испред Руског Дома – као домаћина пријема учесника поворке и прославе ветерана.
У 15:00 вероватна пројекција филм о Великом отаџбинском рату „А зоре су овде тихе“

Организатори догађаја:

– Медија центар Руски Експрес
– Српски огранак Међународне фондације за јединство православних хришћанских народа
– Координациони савет руских сународника

Медијски партнери:

– Руски Експрес
– СР Сеница
– Руска Реч

Бесмртни пук у Београду подржава компанија “ Лукоил” , “Југоргас”

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. PATRIOTA Reply

    Нико не спори храброст и жртве Руских војника,али су нам Совјетски тенкови на силу довели тита и нјегову комунистичку банду да окупирају Србију и доведу усташку легију заробљену под сталјинградом,постави им уместо слова у петокраке и да по Србији масовно убијају Српске домаћине,називајући их “народни непријатељи“.Након тога су титови комунистички окупатори-паравојне формације поубијали више Срба него Немци и Бугари заједно.Све док се испред “дома Ипатијевих“налази споменик Ђержинског на коњу,где прстом показује на “дом Ипатијевих,где је зверски побијена царска породица,а по наређењу тог истог Ђержинског,ми Срби немамо шта да славимо.Уосталом Србија је од 1944 под комунистичком окупацијом,а данас су настављачи њихова деца.http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nakon-tita-neprekidno-vladaju-potomci-deca-komunizma

Оставите коментар