Слободна Херцеговина » МОСТАР: Расписан конкурс за додјелу Просвјетине стипендије „Владимир Ћоровић“

МОСТАР: Расписан конкурс за додјелу Просвјетине стипендије „Владимир Ћоровић“

  • Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Градски одбор Мостар (у даљем тексту Просвјета), расписује конкурс за додјелу „Просвјетине стипендије Владимир Ћоровић“ (у даљем тексту стипендија) за школску и академску 2018./2019. годину.


Просвјета ће додијелити више стипендија за ученике основних и средњих школа у школској 2018./2019.години и за студенте и постдипломце у академској 2018./2019.години са подручја Града Мостара и Херцеговачко-Неретвљанског Кантона.

Стипендије за ученике и студенте ће бити додијељене на нивоу школске/академске године у следећим износима:
1. за ученике од 1. до 6.разреда Основне школе – 500,00 КМ
2. за ученике од 6. до 9.разреда Основне школе – 600,00 КМ
3. за ученике од 1. до 4.разреда Средње школе – 700,00 КМ
4. за редовне студенте – 1.000,00 КМ
5. за постдипломце – по договору и одлуци Просвјетине комисије за додјелу стипендија

Услови за додјелу Просвјетине стипендије су:
1. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 1. до 6.разреда требају приложити следеће: копију ђачке књижице или свједочанства за све разреде које су завршили (не односи се на ученике првог разреда), копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
2. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 6. до 9.разреда требају приложити следеће: копију ђачке књижице или свједочанства за све разреде које су завршили, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
3. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 1. до 4.разреда средње школе требају приложити следеће: копије свједочанства за све разреде које су завршили, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
4. Уз опширну молбу за стипендију студенти требају приложити следеће: копије индекса са оцјенама и свједочанства од средње школе, потврду да су редовни студенти, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
5. Уз опширну молбу за стипендију постдипломци требају приложити следеће: копије индекса са оцјенама, копију факултетске дипломе, потврду да су редовни студенти постдипломских студија, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.

Критеријуми за додјелу Просвјетиних стипендија:
1. Успјех у школи / факултету – 50%
2. Тенденција успјеха у периоду од три школске године и више – 10%
3. Економска ситуација у породици – 25 %
4. Повезаност и активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве – 15%

Конкурс је расписан до петка, 14.септембра 2018.године.

Документацију можете доставити путем поште:
СПКД Просвјета ГО Мостар
ул.Конак 7
88000 Мостар
са назнаком ЗА ПРОСВЈЕТИНУ СТИПЕНДИЈУ ВЛАДИМИР ЋОРОВИЋ

или доставити лично на поменуту адресу

или послати е-маилом на prosvjeta.mostar@outlook.com

Све додатне информације можете добити путем горе наведеног маила или путем facebook (messenger) https://www.facebook.com/bozicni.koncert.9

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина