Слободна Херцеговина » Берковићи: Отац и син једини учитељи у селу
НАСЛОВИ

Берковићи: Отац и син једини учитељи у селу

  • Није ријеткост да дјеца наставе родитељским стопама и да се баве истом професијом. Малобројни су ипак, они, који посао обављају у једној школи и то врата до врата.

berk

Отац и син, Бранко и Љубиша Шетка из Берковића, такав су примјер. Раде као учитељи у подручној школи у Струпићима, гдје је заступљена само разредна настава, тако да су они сав наставни кадар.
А када се заврши посљедњи школски час, дио ђака којима је кућа удаљена и до десетак километара, сами возе.
На посао долазе скупа. Заједно раде осам година. Простора за сугестије и савјете увијек има. То не чуди с обзиром на то да Љубиша учи ђаке првог и другог разреда, који даље школовање до петог, настављају код његовог оца.
– Можемо да дијелимо искуства и мишљења, да се консултујемо а све ће се то одразити на квалитет рада и успех дјеце, рекао је Љубиша Шетка.
Рад у комбинованим одјељењима јесте тежак и захтјеван. Сви планирани садражаји се ипак реализују. Учитељ Бранко, прати своје ђаке и током наставка школовања и истиче да постижу добре резултате.
– Ако имате жељу да будете успјешан учитељ морате бити спремни да за ту жељу све дате, своје вијеме и труд и на тај начин резултати неће изостати, додаје Бранко Шетка.
Када се заврши настава, дио ђака учитељи одвозе кућама. То је како истичу само мала услуга, која много значи родитељима, а које ће се придржавати док буду радили.

Извор: РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина