ZNAČAJAN DOPRINOS STRUCI: RTC na međunarodnom naučnom skupu “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu”

  • Rico Training Centre se predstavio na prvom međunarodnom naučno-stručnom skupu  “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu” koji je otvoren u Beogradu 11. maja 2022. godine.

Cilj dvodnevnog naučnog skupa je bio povezivanje stručnjaka iz privrede, obrazovnih ustanova iz polja saobraćajnog inženjerstva i državnih ustanova iz oblasti saobraćaja i transporta radi razmene rezultata i iskustva proisteklih iz teorije i prakse.

U ime RICO TRAINING CENTRA  na svečanom otvaranju, sve prisutne zvanice i učesnike naučnog skupa pozdravila je zamenik direktora Dragana Tanasijević-Stupar.

PRIMERI DOBRE PRAKSE RICO TRAINING CENTRA

Tokom trajanja naučnog skupa predstavljeni su brojni radovi, a među njima veliku pažnju su izazvala predavanja stručnjaka iz Rico Training Centra.

U okviru sekcije 1. Transport, špedicija i logistika svoje radove su predstavili: dr Sanja Vukajlović, dr Nemanja Deretić, dr Goran Mihajlović. Oni su prezentovali način na koji je moguće unaprediti organizaciju poslovanja  sa ciljem smanjenja troškova i povećanja bezbednosti saobraćaja.

U sklopu sekcije 5. Motorna vozila predavači RTC Nenad Stanković, dr Sanja Vukajlović i Branko Vukobratović  su pojasnili neke nedoumice u primeni propisa o radnom vremenu članova posade i tahografima.

 

UNAPREĐENJE NASTAVE ZA OBUKU VOZAČA

Posebno zanimljivo je bilo predavanje naših stručnjaka iz oblasti sekcije 6. Obuka kandidata za vozače i osposobljavanje vozača. Dr Predrag Ralević, dr Božo Ilić i dr Sanja Vukajlović su objasnili karakteristike obuka kod transporta opasne robe u drumskom saobraćaju.

U sklopu iste sekcije dr Željko Ranković, dr Boban Đorović i  dr Sanja Vukajlović su govorili o unapređenju nastave korišćenjem simulatora digitalnog tahografa i softvera za analizu tahografskih zapisa.

Ovaj skup je organizovala  Akademija strukovnih tehničkih studija Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstvа prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Organizaciju su pomogli i Konferencijе akademija i visokih škola Srbije Privrednе komorе Srbije, Agencijе za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Sekretarijati za saobraćaj Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijati za javni prevoz Gradske uprave grada Beograda, Poslovna udruženjа drumskog saobraćaja Srbijatransport, Poslovna udruženjа Međunarodni transport, Poslovna udruženjа Privredna komora autoškola Srbije, Portal Pluton logistics.

 

ZNANJE ČINI RAZLIKU!

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар