ЗДРАВКОВ ГЛАС ЈЕ ОД ХЕРЦЕГОВИНЕ (ВИДЕО)

  • Ових дана појавио се нови хит Здравка Чолића, наше можда и посљедње велике и истинске музичке звијезде. Здравко је једном приликом у разговору са новинарима истакао да је глас `повукао` на херцеговачку ујчевину.

Снимак екрана YouTube

Иако се родио у Сарајеву његови родитељи потичу из Херцеговине, мајка из Требиња а отац са Влаховића, висоравни између Стоца, Љубиња и Билеће.

– Први сам пјевач у породици иако се у селима Херцеговине вјековима пјевала ганга. Волио сам сијела на којима су се људи скупљали, а ја сам као мали покушавао имитирати те херцеговачке ганге и уз ујаке развијао глас. Мој глас је наслијеђе мојих ујака из Херцеговине гдје сам љети одлазио са родитељима. Памтим како смо се окупљали у Требињу код баке и дједа док нисмо пошли у школу и како смо добијали поклоне од рођака, пријатеља и комшија. Другачије је то вријеме било, људи су били безбрижнији, па самим тим и отворенији једни према другима. Дозивали су се преко улице на кафу или ручак, спавали једни код других, радовали се и туговали заједно.

„Сто дуката“ како се зове нова Здравкова пјесма измећу осталог поручује да не треба жалити ни сто, ни хиљаду златних дуката за оно што истински вриједи и што у времену траје. А то је засигурно и његов глас.

ГОРАН ЛУЧИЋ

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар