Требињка која је заражена у Стоцу смјештена у карантин

  • Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је особа код које је приликом тестирања у Стоцу потврђен вирус корона смјештена у карантин у Студентски дом, да је имала одређене контакте у Требињу који се сада истражују и који ће у току дана бити тестирани.

Ћурић је, након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације, изразио захвалност власницима требињских портала који су привремено онемогућили коментарисање, истичући да је у претходном периоду тим путем одређен број појединаца, не схватајући озбиљност ситуације, покушао да увјери посјетиоце тих медија да оно што се ради против пандемије вируса корона није добро или да се не ради на добар начин.

„Имате ситуацију да су поједини свјетски признати стручњаци (прим. аут. др Предраг Кон) жељели да одустану због таквих коментара“, навео је Ћурић.

Он је позвао све грађане Требиња да предстојеће васкршње празнике прославе у својим домовима, поштујући све мјере републичког и градског штаба за ванредне ситуације.

Епидемиолог Јелена Дурић казала је да су контакти обољелих у кућној изолацији, да је њихов тест на нови вирус корона био негативан, али да је веома важно да поштују приописану мјеру изолације, јер постоје случајеви гдје је поновљени тест био позитиван након одређеног периода.

Говорећи о Требињки која је заражена вирусом корона, Дурићева је истакла да су њени контакти истражени и да ће у току дана бити тестирани.

„Иако још увијек нисмо добили званичну потврду од установе у којој је радила, смјестили смо је у карантин, гдје се налазе и остала лица заражена вирусом корона“, навела је Дурићева.

Директор требињске Болнице примаријус доктор Љубица Миљановић истакла је да су у овој установи смјештена четири лица која су позитивна на вирус корона.

Првозаражени Требињац је истог здравственог стања као и на дан пријема, а његова клиничка слика је тешка с обзиром на то да потврђени вирус прате и друга обољења.

„Примљен је и један млађи пацијент са тешком клиничком сликом, док се друга два пацијента осјећају добро и имају лакшу клиничку слику“, навела је Миљановићева.

Извор: Град Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар