ПОЛИЦАЈАЦ ВУК ВУКОВИЋ НОСИ КРСТ НА ЧЕЛУ ЛИТИЈЕ У БУДВИ: Не желим да будем дио колектива који руши наше храмове

  • Литију будванским улицама вечерас предводи епископ будимљанско никшићки Јоаникије, док крст носи припадник будванске интервентне јединице ЦБ Будва Вук Вуковић.

Вуковић је „Вијестима“ казао да ће у понедељак раздужити униформу.

„Службеник сам полиције 17 година. Одлучио сам се на овај корак да вратим униформу, јер сам схватио да када смо дошли у ситуацију да пружамо асистенцију багерима на рушењу наших цркава, манастира, храмова, наше Српске православне цркве, ја се у све томе не проналазим. Не желим да будем део тог колектива. Желим да будем, првенствено, чувар цркве и чувар народа“, казао је Вуковић.

Он је казао да он више неће бити службеник полиције.

„Желим да се захвалим свим колегама на коректној сарадњи, свој посао сам радио поштено и часно и сматрам да међу нама има часних полицајаца, пре свега добрих другара који деле моје мишљење. Ја сам од данас чувар цркве“, нагласио је Вуковић.

Како је казао часни крст носи јер сматра да је то понос и част свакога верника.

„Часни крст је жртва и ја ту жртву носим са собом. Васпитаван сам у духу православља, духу светосавља, поносан на своје претке, на своје презиме, на мој дурмиторски крај, племе Дробњак, моју изворну Стару Херцеговину, моју Црну Гору”, поручио је Вуковић.

(Вијести.ме)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар