НОВИ САД, 6. ДЕЦЕМБАР 2018. ГОДИНЕ: Културно вече „Гледај и нагледај се земље Херцеговине“

  • 05Упоредо са организовањем Акције добровољног давања крви, млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији, припремају и представу под називом “Гледај и нагледај се земље Херцеговине“ чија премијера ће бити одржана у Новом Саду 6. децембра у амфитеатру Спенса са почетком у 19ч.

У богатом Програму рада, Комисије за рад са младима, посебну мјесто заузимају културне манифестације-истиче Бојан Миленић који већ десету годину активно учествује у активностима Удружења.

Ово културно вече младих је у почетку замишљено као једно “класично“ вече али на приједлог Јелене Радмиловић одлучили смо да се публици представимо са представом. Своје искуство Јелена је прењела на остале младе, која је уз помоћ осталих написала сценарио.

Вођени и надахнути реченицом једног виђеног Херцеговца на једној од наших акција која је гласила баш овако „Благо овој земљи кад има такву омладину“ ухватили смо се у коштац да урадимо један заиста велики подухват за нас младе из Удружења.

Представа која ће бити по први пут, али сигурно не и последњи, изведена 6. децембра приказаће наше обичаје (приказ просидбе младе на сијелу), културу, традицију, пјесму а све уз пратњу гусала, игра из Херцеговине,  преко традиционалне ношње.

Сцену ће красити традиционални предмети и аутентична херцеговачка храна. Оно што хоћу да нагласим је да ће овај „пројекат“ извести група младих ентузијаста са огромном љубави, трудом и жељом да ово постане традиција и остане будућим покољењима младих Херцеговаца у Новом Саду-напомиње Марко Никчевић један од учесника представе.

Са жељом да се гледамо сваке наредне године, позивамо све да нас подрже и 6. децембра својим присуством увеличају наш догађај и присуствују премијери наше представе и да се сви заједно нагледамо земље Херцеговине.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар