ИНЦИДЕНТ У ДУБРОВНИКУ: Мушкарци с фантомкама протјерали конобара из Требиња

Врло неугодно искуство доживио је недавно у Гружу у Дубровнику сезонски радник из Требиња.  Како пише Дубровачки дневник, овај 34-годишњи конобар, чији су подаци познати редакцији, запослен у једном дубровачком ресторану нападнут је током ноћи од групе мушкараца. Идентитет нападача није познат, а извор Дубровачког дневника тврди да су чланови Торциде.

 

Image by Ivan Ivankovic from Pixabay

Према писању Дубровачког дневника  неколико нападача дочекало га је с „фантомкама“ навученим преко лица. Требињцу је поручено да има 24 сата да напусти Дубровник,  што је он и учинио.

Дубровачки дневник истиче да „овај догађај не мора нужно имати националистички призвук“, већ да је ријеч о о навијачкој нетрпељивости будући да је нападнути конобар навијач Црвене звезде.

Наводно је  на руци имао тетоважу навијечке групе Делије, коју је сакривао завојем, што је био довољан разлог да му нападачи запријете. Дубровачки дневник истиче да  младић из Требиња није имао никакве националистичке испаде. , као да је као конобар радио у Загребу и никад никоме није првио проблеме.

Према писању Дубровачког дневника случај није пријављен Полицијској управи дубровачко – неретванској, па нема ни детаљнијих информација о томе је ли покренута истрага. Младић  из Требиња није чекао да правду, већ је одмах отишао из Дубровника.

 

Аутор: Ведран Салвиа/Дубровачки дневник

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар